A videóban egy nem feltétlenül tradícionális, de nagyon finom indiai ízvilágú édesburgonya curryt készítek el. Iszonyatosan finom és gyors recept, mindössze 20-30 percet vesz igénybe az elkészítése. A recept vegán, de nem is hiányzik belőle sem a hús, sem a fehérje, mint tápanyag, a vöröslencsének köszönhetően.
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes) és vegán is.
Hozzávalók:
– 1-2 db lilahagyma
– 4-5db édesburgonya (kb. 750-800gramm)
– Gyömbér (hüvelykujj méretű)
– 1 db chili
– 2 gerezd fokhagyma
– 200g vöröslencse (én mindig csak érzésre teszek bele)
– 1 paradicsomkonzerv
– 1 konzerv kókusztej (zsíros)
– 1-2 tk curry fűszerkeverék
– Bébispenót vagy spenót (opcionális)
– 2ek olívaolaj
– Só (ízlés szerint)
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):