A videóban megmutatom, hogy hogyan készítem el a tiramisut kétféleképpen. Először megmutatom, hogy hogyan készítheted el a hagyományos, igazi olasz tiramisut, majd megmutatom, hogy varázsoltam a receptet egészségesebbé. Itt megtalálod az egészséges tiramisu receptet, a videó leírásában pedig a hagyományosat.
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentes, finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.
Hozzávalók (kis adaghoz, érdemes duplázni):
Piskóta:
– 110g zabpehelyliszt (gluténmentes, ha számít)
– 60g rizsliszt
– fél tasak sütőpor
– csipet só
– 1 kisebb banán (70-80g)
– 30g kókuszolaj
– 120g növényi tej
– preferált édesítő (nálam 70g méz)
– kevés vaníliaaroma
Krém:
– 2 konzerv zsíros kókusztej (csak a zsíros rész a tetejéről)
– kevés vaníliaaroma
– édesítő (nálam 1,5 ek méz)
Áztató:
– 2tk instant kávé
– 2dl forró víz
– kevés rum aroma
– kevés édesítő (nálam méz)
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
Piskóta:
Krém:
Áztató:
Összeállítás (poharakban javaslom):