A videóban megmutatom, hogy hogyan csinálok egészséges mindenmentes pizzát, aminek a tésztája csupán 1 fő összetevőt tartalmaz. Azért szeretem ezt a receptet, mert az így készült pizzákat bármikor bűntudat nélkül ehetem és a vöröslencse miatt magas a fehérje tartalmuk is, még akkor is, ha teljesen vegán módon készítjük el. Javaslom, hogy próbáld ki ezt a nagyszerű receptet, ha szeretnél megkóstolni egy igazán finom és egészséges pizza alternatívát. Garantálom, hogy nem fogsz csalódni! 😉 Jó étvágyat!
A tészta receptje: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes),cukormentes és vegán is.
Hozzávalók (kis adaghoz, érdemes duplázni):
Pizza alap (1 adag):
– 140g vöröslencse (ennyit kell beáztatni)
– 120g víz
– 1-2 gerezd fokhagyma
– 1tk morzsolt bazsalikom
– 1tk morzsolt oregánó
– 1/2tk sütőpor
– csipet só
Paradicsomszósz:
– 2 gerezd fokhagyma
– fél fej hagyma (lila és vörös is jó)
– olívaolaj
– 400g paradicsompüré
– 1tk morzsolt oregánó
– 1tk morzsolt bazsalikom
– só, bors ízlés szerint
Feltétek: Ezt a fantáziádra bízom, de a videóban mutatok két verziót (egy sajtos-sonkásat és egy vegánt is)
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
Mindenmentes pizza tészta:
Paradicsomszószhoz tipp: Csináld, ahogy szeretnéd! Használhatsz paradicsompürét, vagy darabolt konzerv paradicsomot, netán frisset. Lehet darabosan is hagyni, vagy le is turmixolhatod, csinálhatod kevés hagymával vagy sokkal, ugyanez igaz a fokhagymára, szóval csináld úgy, ahogy szeretnéd. A lényeg, hogy inkább csináld magadnak mint, hogy boltban megvedd.