ZsomBisztró

Önfejlesztés

Önfejlesztés:Az a cselekmény vagy folyamat, amely során saját cselekedeteink révén próbáljuk magunkat képezni, tanítani, fejleszteni.

Számomra az egyik legizgalmasabb dolog az önfejlesztés: szeretek új dolgokat megtanulni, érdekel, hogy hogyan léphetjük át saját határainkat és, hogy milyen potenciálokat tartogat a testünk. Mindig is lenyűgözött, hogy hogyan lehet 24 óra alatt 319km-t lefutni, több, mint 24 percig víz alatt lenni, egy szál alsónadrágban mínusz fokokban hegyet mászni. 

A csatornámon azon kívül, hogy sok egészséges receptet találhattok, szeretek az egészség más aspektusaival is foglalkozni, mint a lelkiállapot és a testmozgás. Itt az önfejlesztés oldalon találhatjátok meg azokat a tartalmaimat, amikben vagy valamelyik témáról beszélek vagy a személyes növekedés és tapasztalás érdekében egy kihívásnak vetem magam alá.

Nézd meg az önfejlesztős tartalmaimat:

Esti rutin: hogyan alszom el minden este gyorsan

A videóban megmutatom, hogy hogyan néz ki az esti rutinom. Először elmesélek egy történetet, egy pap történetét, majd az is kiderül, hogy mit tanultam tőle és ezt, hogyan építettem be az esti rutinomba. A videó második felében mutatok egy technikát, módszert, amit már 4 éve minden este használok és, ami lehetővé tette, hogy esténként kapásból, gyorsan elaludjak. Ha az alvás egy picit is problémát jelent, javaslom, hogy nézd meg a videóm és próbáld ki az esti rutinom, mert nekem nagyon sokat segített.

5 szokás 5 perc alatt a jó reggelhez

A videóban megmutatom, hogyan néz ki egy reggeli rutinom. Megmutatom, hogy mik azok a dolgok/szokások, amiket minden reggel csinálok, hogy a napjaim jobban, energikusabban, egészségesebben induljanak. Biztos vagyok benne, ha ezt az 5 perc alatt elvégezhető 5 szokást beülteted a reggeleidbe, hosszútávon komoly pozitív hatásokat fogsz tapasztalni.

Újra elkezdtem edzeni

A videóban megmutatom, hogy milyen átalakulást sikerült elérnem 30 nap folyamatos edzéssel. Mivel az utóbbi időben elhanyagoltam a rendszeres sportolást, a céljaim a formába kerülés és az erősödés voltak elsősorban. Elmondom, hogy hogyan alakítottam ki az edzéseimet a sűrű mindennapokban, milyen stratégiám volt az étkezést, táplálkozást illetően és, hogy hogyan próbáltam kitartó és konzisztens maradni az edzéssel.

30 napig hideg zuhany

Egyre többet hallani arról, hogy a hidegnek, hidegterápiának, jegesfürdőnek és hideg zuhanyzásnak mennyi pozitív előnye és élettani hatása van. Elhatároztam, hogy 30 napig, minden nap hideg zuhany alá vetem magam és minimum 5 percet a víz alatt töltök. A folyamatot dokumentáltam. A videóban azt láthatod, hogy hogyan sikerült a 30 napos kihívás.

Futás kihívás

A videóban azt mutatom meg, hogy hogyan próbáltam meg teljesíteni egy futós kihívást, amiben megpróbáltam harminc napon keresztül, minden egyes nap 5 kilométert lefutni. Hogy ez sikerült? A videóban megmutatom, hogy mi történt a kihívás alatt, hogyan teljesítettem a mindennapokat, illetve hogy meddig jutottam és azt is, hogy milyen fontos dolgokat tanultam meg a futásról, illetve a futás elkezdéséről. Remélem találsz hasznos tippeket és némi értéket a videóban!

Fejben dől el minden?

A videóban arról a gondolatról osztom meg a véleményemet, hogy “fejben dől el minden”. Ma már számtalan kutatás jutott arra a következtetésre, hogy a mentális beállítódásunk, a gondolataink, a dolgokhoz való viszonyulásunk, hozzáállásunk komoly befolyással vannak mind a teljesítményünkre, mind az egészségünkre. A videó első felében arról beszélek, hogy miért gondolom úgy, hogy ha nem is minden, de sok minden igen is el tud dőlni a fejben, utána pedig a nézőim kérésére megosztom, hogy nekem hogyan néz ki egy meditációm, milyen pontokon megyek végig, milyen képzeletbeli játékokat használok, hogy mentálisan is erősebb legyek. Remélem hasznosnak vagy legalább gondolatébresztőnek találod a videót!

Mit csinálok, ha stresszelek?

Azt gondolom nem kell elmondanom, hogy a stressz mennyire rossz dolog, árt az egészségünknek, megbetegít minket… Nagyon fontos, hogy megtanuljuk kezelni a mindennapokban. A videóban ezért kicsit a stresszről fogok beszélni, illetve megosztom veled az én 5 módszeremet a kezelésére, megelőzésére, csökkentésére. Remélem hasznosnak találod és alkalmazni tudod a módszereket!