Megmutatom, hogy hogyan készítek egyszerűen, egészséges fagylaltot otthon, kevés összetevőből. A videóban kétféleképpen, két különböző ízesítésű fagyit készítek el. Egy csokisat és egy vaníliásat. Javaslom, hogy próbáld ki őket, nagyon jó dolog saját készítésű édességet enni, hiszen pontosan tudjuk, hogy mi van benne, és még bűntudatot se ébreszt bennünk, ha diétán vagyunk.
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentes, finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.
Vaníliás banánfagyi: – 3 nagy darab érett banán – 1-2 tk vanília aroma – kevés növényi tej – 2-3 ek méz (ízlés szerint)
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
Csokoládé fagylalt:
A hozzávalókat egy nagy keverőtálban összekeverem, majd fagyasztóba teszem a keveréket.
Óránként kiveszem és alaposan átkeverem, hogy a kialakult jégkristályokat összetörjem (azt is lehet csinálni, hogy az egészet megfagyasztjuk, majd blenderben vagy darálóban krémesítjük).
Vaníliás fagylalt (banánból):
A banánokat meghámozom, feldarabolom, majd egy zacskóban lefagyasztom őket.
A fagyott banánokat, vaníliaaromával, kevés növényi tejjel és opcionálisan némi édesítővel leturmixolom (nem csak vaníliásat, hanem bármilyet készíthetsz, pl.: erdei gyümölcsöset fagyasztott bogyós gyümölcsök hozzáadásával).