Az “Utam a kovászos kenyérhez” című kis videósorozatom első részében arról beszélek, hogy mi az a kovászos kenyér és miért jó, majd a videó második felében elkészítem az anyakovászomat is. A második epizódban ellátogatok egy kovászos kenyereket készítő kézműves pékségbe, a harmadik részben pedig elkészítem életem első kovászos kenyerét. Na, de ennyire most ne rohanjunk előre, itt az anyakovász elkészítését írom le, ahogy én csinálom.
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
+ megjegyzés: Lehet kevesebb vagy több kovászt is tartani. Ha valaki sokat süt egyszerre, annak lehet érdemes nagyobb mennyiséget tartani, de én mivel csak 1-1 kenyeret sütök néha, így ma már nem is tartok 100-150g kovásznál többet, hiszen így kevesebb liszt kell az etetéséhez.
Javaslom, hogy nézd meg a videóm, mert ott több fontos dolgot is elmondok, például, hogy miért fontos a BIO liszt használata.