ZsomBisztró

Finom, egyszerű babsaláta

A videóban megmutatom, hogy hogyan készítem el jelenlegi kedvenc salátámat. Azért szeretem ezt a salátát, mert tele van tápanyagokkal, vitaminokkal és a babnak köszönhetően pedig tartalmas is. Az elkészítés előkészületekkel együtt nem több 5 percnél, és ha méz helyett juharszirupot vagy más édesítőt használsz, akkor vegán is. Javaslom, hogy készítsd el, mert nagyon finom!

A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor pedig még vegán is.

Hozzávalók:

– 1 konzerv fehér cannellini bab
– 1/4 kaliforniai paprika
– 2 zellerszár vagy 1/4 kígyóuborka
– 1 újhagyma ( vagy bármilyen preferált hagyma)
– 1 gerezd fokhagyma
– 1 ek méz
– 1 ek almaecet
– Extraszűz olívaolaj
– Szárított petrezselyem
– Ízlés szerint só, bors

Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):

  • Egy salátás keverőtálba teszem a mézet, olívaolajat, almaecetet és hozzá nyomom a fokhagymát, majd elkeverem a salátaöntetet.
  • Leöntöm a bab levét, szűrőben megmosom, majd feldarabolom a zöldségeket és mindent a saláta tálba teszek.
  • Alaposan elkeverem a hozzávalókat, majd ízlés szerint sóval, borssal és szárított (vagy mégjobb ha friss, vágott) petrezselyemmel ízesítem.