A videóban megmutatom, hogy hogyan készítem el jelenlegi kedvenc salátámat. Azért szeretem ezt a salátát, mert tele van tápanyagokkal, vitaminokkal és a babnak köszönhetően pedig tartalmas is. Az elkészítés előkészületekkel együtt nem több 5 percnél, és ha méz helyett juharszirupot vagy más édesítőt használsz, akkor vegán is. Javaslom, hogy készítsd el, mert nagyon finom!
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor pedig még vegán is.
Hozzávalók:
– 1 konzerv fehér cannellini bab – 1/4 kaliforniai paprika – 2 zellerszár vagy 1/4 kígyóuborka – 1 újhagyma ( vagy bármilyen preferált hagyma) – 1 gerezd fokhagyma – 1 ek méz – 1 ek almaecet – Extraszűz olívaolaj – Szárított petrezselyem – Ízlés szerint só, bors
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
Egy salátás keverőtálba teszem a mézet, olívaolajat, almaecetet és hozzá nyomom a fokhagymát, majd elkeverem a salátaöntetet.
Leöntöm a bab levét, szűrőben megmosom, majd feldarabolom a zöldségeket és mindent a saláta tálba teszek.
Alaposan elkeverem a hozzávalókat, majd ízlés szerint sóval, borssal és szárított (vagy mégjobb ha friss, vágott) petrezselyemmel ízesítem.