A videóban csupán 3 fő összetevőből fogunk banános palacsintát készíteni, és emellett még azt is megmutatom, hogy hogyan tudsz házilag, egyszerűen datolyaszirupot csinálni. Azért szeretem nagyon ezt az édességet, mert iszonyatosan egyszerű, vegán és gluténmentes, valamint finomított cukrot sem tartalmaz. Mindenképpen javaslom, hogy próbáld ki!
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentes, finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.
Hozzávalók (kis adaghoz, érdemes duplázni):
Palacsinta: – 2 db érett, közepes méretű banán – 250-300 g gluténmentes zabpehelyliszt – 2-2,5 dl növényi tej
Darolyaszirup: – datolya (érdemes frisset használni) – annyi víz, ami pont ellepi a datolyákat áztatáskor
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
Palacsinta:
Lepépesítem a banánokat, majd hozzáadom a zabpehelylisztet (amit érdemes kávédarálóban magadnak őrölni) és a növényi tejet.
Elkeverem a hozzávalókat, majd 20 percig állni hagyom a tésztát.
Enyhén kókusz vagy olívaolajjal kikent tapadásmentes serpenyőn sütöm őket közepes hőmérsékleten (ha az alja átsült, lehet fordítani).
Datolyaszirup:
Kimagozom és beáztatom a datolyákat, majd alaposan leturmixolom őket. (Ha szárított datolyát használsz, akkor érdemes egész éjszakára beáztatni őket.) +infó: azzal a vízzel turmixolom le, amiben áztak.