A videóban egy egészségesebb császármorzsa receptet mutatok, ami tejmentes, gluténmentes és finomított cukormentes, valamint arra is lehetőséget mutatok, hogy hogyan készítsd el teljesen vegán verzióként. Érdemes kipróbálnod a receptet, mert a végeredmény nem csak, hogy egészségesebb a szervezeted számára, hanem kifejezetten finom és az eredetire hasonlító is.
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), finomított cukormentes és ha szeretnéd vegán verzióként is elkészíthető.
Hozzávalók (3-4 főnek):
– 60g zabpehelyliszt – 100g rizsliszt – 2kk sütőpor – csipet só – 2ek őrölt lenmag – 240g növényi tej (rizstejjel a kedvencem) – 50g méz (vagy más édesítő) – 2 tojás (vagy 2 lenmagtojás = 2ek őrölt lenmag + 6ek víz) – 2ek olívaolaj (vagy kókuszolaj) + kevés a sütéshez – 1tk vaníliaaroma – mazsola (tetszés szerint) – 1 citromnak a héja
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
Fogok egy nagyobb keverőtálat, majd beleteszem a száraz alapanyagokat (lisztek, só, sütőpor, őrölt lenmag) és ezeket alaposan elkeverem.
Sorban hozzáadom a többi hozzávalót is, majd alaposan elkeverem a tésztát (vegán verzióhoz nézd meg a videóban a tippeket), amit aztán 15 percig állni hagyok.
Tapadásmentes serpenyőben kevés olajon és közepes lángon készre sütöm.
A házi baracklekvárnál nincs jobb párosítás hozzá.