ZsomBisztró

mentes, egészségesebb császármorzsa

A videóban egy egészségesebb császármorzsa receptet mutatok, ami tejmentes, gluténmentes és finomított cukormentes, valamint arra is lehetőséget mutatok, hogy hogyan készítsd el teljesen vegán verzióként. Érdemes kipróbálnod a receptet, mert a végeredmény nem csak, hogy egészségesebb a szervezeted számára, hanem kifejezetten finom és az eredetire hasonlító is.

A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), finomított cukormentes és ha szeretnéd vegán verzióként is elkészíthető.

Hozzávalók (3-4 főnek):

– 60g zabpehelyliszt
– 100g rizsliszt
– 2kk sütőpor
– csipet só
– 2ek őrölt lenmag
– 240g növényi tej (rizstejjel a kedvencem)
– 50g méz (vagy más édesítő)
– 2 tojás (vagy 2 lenmagtojás = 2ek őrölt lenmag + 6ek víz)
– 2ek olívaolaj (vagy kókuszolaj) + kevés a sütéshez
– 1tk vaníliaaroma
– mazsola (tetszés szerint)
– 1 citromnak a héja

Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):

  •  Fogok egy nagyobb keverőtálat, majd beleteszem a száraz alapanyagokat (lisztek, só, sütőpor, őrölt lenmag) és ezeket alaposan elkeverem.
  • Sorban hozzáadom a többi hozzávalót is, majd alaposan elkeverem a tésztát (vegán verzióhoz nézd meg a videóban a tippeket), amit aztán 15 percig állni hagyok.
  • Tapadásmentes serpenyőben kevés olajon és közepes lángon készre sütöm.
  • A házi baracklekvárnál nincs jobb párosítás hozzá.