A videóban megmutatom, hogy hogyan készítek gluténmentes, tejmentes, tojásmentes „amerikai” csokis kekszet, ami nagyon könnyen vegán verzióvá is alakítható. Javaslom, hogy készítsd el, mert a recept egyszerű, az eredmény meg finom és sokkal egészségesebb is, mint a hagyományos boltban kaphatóak.
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.
Hozzávalók (8 kekszhez, érdemes duplázni)
– 45g zabpehelyliszt
– 25g mandulaliszt
– 25g rizsliszt
– 15g keményítő
– 1kk sütőpor
– csipet só
– 1kk vaníliaaroma
– 60g méz (vagy másmilyen általad preferált édesítő)
– 15g olvasztott kókuszolaj
– 20g tej (bármilyen általad preferált növényi vagy nem növényi tej)
– 40g csokoládé forgács (nálam 85%-os étcsoki, de olyat használsz, amilyet szeretnél)
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):