ZsomBisztró

Brownie, de egészségesebb

A videóban megmutatom, hogy hogyan készítem el a browniet kétféleképpen. Először megmutatom, hogy hogyan készítheted el a hagyományos browniet, majd megmutatom, hogy varázsoltam a receptet egészségesebbé. Itt megtalálod az egészséges brownie receptet, a videó leírásában pedig a hagyományosat.

A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentesfinomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.

Hozzávalók (kis adaghoz, érdemes duplázni):

– 125g gluténmentes zabpehelyliszt
– 200g főtt cékla
– 100g érett banán
– 40g kakaópor
– chiamag “tojás” (1ek chia mag + 2,5ek víz)
– preferált édesítő (nálam 80g méz)
– fél tasak sütőpor
– 0,5tk őrölt fahéj
– csipet só
– kevés vanília aroma

Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):

  • Megfőzöm majd meghámozom a céklát és kimérem a megfelelő mennyiséget egy magas falú mérőedénybe.
  • Hozzáadom a banánt, kevés vizet és az egészet leturmixolom.
  • Nagy keverőtálba mérem a száraz alapanyagokat (zabpehelyliszt, kakaópor, sütőpor, só, fahéj) és mindent homogénre keverek.
  • Ráöntöm a száraz alapanyagokra a turmixot, beleteszem a chia „tojást”, majd ráöntöm a mézet (más édesítőt is használhatsz).
  • Mindent homogénre keverek, majd a keveréket kiolajozott sütőtálba öntöm.
  • Az egészséges browniet 180 fokra előmelegített sütőbe helyezem körülbelül 25 perc – fél órára.