ZsomBisztró

Egészséges Isler

A videóban a legtöbbetek által kért, közönségkedvenc ISLER-t készítem el tejmentes, gluténmentes, cukormentes, tojásmentes és majdnem vegán verzióban (bocsi szeretem a mézet, de te használhatsz mást). Nagyon javaslom, hogy próbáld ki a receptem, mert a végeredmény tökéletes! Omlós a tészta, finom a lekvár, hibátlan a csokis (valójában kakaós) bevonó.

A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentesfinomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.

Hozzávalók:

Tészta (kb. 12 islerhez):
– 150g zabpehelyliszt
– 50g rizsliszt
– csipet só
– 1 kk sütőpor
– 2 lentojás (1 lentojás = 1 ek őrölt lenmag + 2 ek víz)
– 40g kókuszolaj
– 90g kókusztej zsíros része (konzervből)
– 60g méz

Lekvár:
– amilyet csak szeretnél, de legyen jó sűrű

Bevonó:
– 50g kókuszolaj
– 50g kakaópor
– 40g méz
– 30g víz (körülbelül)

Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):

  •  Elkészítem a „lentojásokat”, tehát 2 ek őrölt lenmaghoz 4ek vizet teszek, ezeket összekeverem és kis időre félrerakom.
  • A száraz alapanyagokat (lisztek, só, sütőpor) keverőtálba mérem és elkeverem őket.
  • Hozzáadom a száraz alapanyagokhoz a nedveseket is, tehát a megolvasztott kókuszolajat, a zsíros kókusztejet, a „lentojásokat” és az édesítőt, amiből én mézet használok, de nyugodtan használj mást, vegán verzióért.
  • Mindent alaposan elkeverek, majd fóliával lefedem a tésztát és 10-15 percre hűtőbe teszem.
  • Az idő leteltével két sütőpapír között kb. 4mm vastagságúra nyújtom a tésztát, majd kiszaggatom és sütőpapírral lefedett tepsire teszem a körlapokat.
  • 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütöm őket.
  • Miután elkészültek hagyom, hogy lehűljenek, majd jöhet az összeállítás.
  • Összepárosítom a köröket, az egyik felét megkenem sűrű lekvárral, ráhelyezem a másikat, majd rácsra helyezem és a kakaós bevonómmal leöntöm (amihez csak alaposan összekevertem a hozzávalókat).
  • Hűtöbe teszem az islereket, hogy szépen megdermedjenek.