A videóban a legtöbbetek által kért, közönségkedvenc ISLER-t készítem el tejmentes, gluténmentes, cukormentes, tojásmentes és majdnem vegán verzióban (bocsi szeretem a mézet, de te használhatsz mást). Nagyon javaslom, hogy próbáld ki a receptem, mert a végeredmény tökéletes! Omlós a tészta, finom a lekvár, hibátlan a csokis (valójában kakaós) bevonó.
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentes, finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.
Hozzávalók:
Tészta (kb. 12 islerhez):
– 150g zabpehelyliszt
– 50g rizsliszt
– csipet só
– 1 kk sütőpor
– 2 lentojás (1 lentojás = 1 ek őrölt lenmag + 2 ek víz)
– 40g kókuszolaj
– 90g kókusztej zsíros része (konzervből)
– 60g méz
Lekvár:
– amilyet csak szeretnél, de legyen jó sűrű
Bevonó:
– 50g kókuszolaj
– 50g kakaópor
– 40g méz
– 30g víz (körülbelül)
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):