ZsomBisztró

Egészséges és finom mindenmentes pogácsa

A videóban egy mindenmentes hagymás-zabpelyhes pogácsát készítek el, ami nemcsak, hogy a fő allergénektől mentes, de egészséges is, továbbá egyszerű elkészíteni és nem tartalmaz furcsa és drága összetevőket sem. Ja, és nagyon finom is! Javaslom, hogy készítsd el, és bátran alakítsd át a receptet a  Te ízlésednek megfelelően!

A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentes, cukormentes, és vegán is.

Hozzávalók (14 közepes méretű pogácsához):

– 200g zabpehelyliszt (gluténmentes, ha számít)
– 2 “lenmagtojás” (1 lenmagtojás = 1ek őrölt lenmag + 2,5-3ek víz)
– 70g olívaolaj
– 100g víz
– fél tasak sütőpor
– egy kiskanál só
– ízlés szerint őrölt feketebors
– 2db közepes vöröshagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– zöldfűszerek (én szárított tárkonyt és bazsalikomot tettem bele, de nyugodtan használj mást)

Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):

  •  Egy kis tálban elkészítem a „lentojásokat”, tehát összekeverem a 2ek őrölt lenmagot 5-6ek vízzel, majd félreteszem kis időre.
  • Egy nagyobb keverőtálba megy a zabpehelyliszt, a sütőpor, a só és a fűszerek, majd szépen elkeverem őket.
  • Ízesítőnek még olívaolajon előre pirított fokhagymát és hagymát adok hozzá, majd ezt is a száraz alapanyagokba keverem.
  • Hozzáadom a vizet, az olívaolajat és a „lentojásokat”, majd homogénre keverem az egészet és 10-15 percig pihenni hagyom.
  • Kinyújtom és kiszaggatom a tésztát, a pogácsákat bebarázdázom, majd mehetnek is a 200 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 20 percre.
  •  Fogyasztás előtt hagyom őket teljesen lehűlni.