A videóban megmutatom, hogy hogyan készítek nagyon egyszerűen és gyorsan egészséges, mindenmentes bucit. A receptem nemcsak, hogy gluténmentes, de vegán is. Javaslom, hogy próbáljátok ki, mert tényleg nagyon hamar elkészül és az eredmény kifejezetten jó, ahhoz képest, hogy milyen kevés energiát kell az elkészítésébe fektetni. Jó étvágyat!
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentes, cukormentes és vegán is.
Hozzávalók (4 kisebb bucihoz):
– 1ek útifűmaghéj – 2ek őrölt lenmag – 220g víz – 80g zabpehelyliszt (gluténmentes, ha számít) – 120g rizsliszt – 20g keményítő (én kukoricát használtam, de a tápióka is jó) – 2kk sütőpor – 1/2kk szódabikarbóna – 1kk só – 1ek almaecet – 3ek olívaolaj
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
Egy tálban összekeverem az őrölt lenmagot és az útifűmaghéjat a vízzel és pár percre félre teszem.
Egy másik keverőtálba kimérem a száraz alapanyagokat (lisztek, keményítő, sütőpor, szódabikarbóna, só) és homogénre keverem őket.
Hozzáadom az olívaolajat, almaecetet és a lenmag és útifűmaghéjból álló vizes keveréket, majd ezt is alaposa elkeverem.
15 percig pihentetem a tésztát, majd megformázom a bucikat és sütőpapírral leterített tepsire teszem őket.
Mehetnek a 180 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 40 percre.
Fogyasztás előtt hagyom, hogy teljesen lehűljenek.