A videóban megmutatom, hogy hogyan szoktam egészséges, zablepényeket készíteni, melyek bármilyen étkezéshez nagyon jó kiegészítők. Legyen szó krémlevesekről, ragukról, dahlról, curryről, vagy csak egy sima szendvicsről, ezek a zabpehelyből készült laposkenyerek megállják a helyüket. Mivel a lepények alacsonyak kalóriában, de nagyon jó, lassabban felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, és magas a rosttartalmuk is, ezért iszonyatosan jó opciót jelentenek fogyni vágyóknak, diétázóknak, hiszen jó sokáig eltelítenek bennünket. Ha ez sem lenne elég, tovább növeli értéküket, hogy a zablepények vegánok és gluténmentesek is, és mindezek mellett olcsó, kevés összetevőt tartalmaznak és elkészíteni is iszonyatosan egyszerű őket.
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), finomított cukormentes és vegán is.
Hozzávalók:
– 100g zabpehelyliszt
– 100g víz
– 1 nagy csipet só
– kis tk olívaolaj
Opcionális ízesítők a tésztába (inspirációk):
– hagyma (bármilyen)
– répa
– különböző fűszerek: pl.: kömény, kurkuma, curry fűszerkeverék, chili, fahéj, stb…
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):