A videóban egy nagyszerű közel-keleti származású, sokak által kedvelt ételt, a falafelt készítem el gluténmentes verzióban. Nekem a kedvencem hummusszal enni.
Mindent egy darálóba pakolok és alaposan összedarálom (először mindig csak a petrezselymet, a hagymát és a fokhagymát teszem bele és azokkal kezdek, majd mennek bele a fűszerek a só és a csicseriborsó, majd a legutolsó összetevő a liszt).
Keverőtálba teszem a tésztát és még abban is alaposan elkeverem, egyneműsítem, majd fóliával letakarom és a könnyebb formázhatóság érdekében fél órára hűtőbe teszem).
Megformázom a falafeleket, majd olívaolajjal lekent sütőlapon 190 fokra előmelegített sütőbe helyezem őket, körülbelül 20-25 percre (a tetejüket is be kell kenni kis olajjal).
Lehet serpenyőben vagy olajsütőben is sütni a falafelt, csak azért javaslom a sütőt, mert így egyszerűbb, kevesebb a mosogatás és a végeredményben is kevesebb kalória lesz.