A videóban megmutatom, hogy mit készítek és eszem a hagyományos sajttorta helyett. Azért szeretem ezt a lágy, könnyű édességet, mert nagyon jó fehérjeforrás. Az egész sajttortában 600 kalória van és 42g fehérjét tartalmaz. Ha a hagyományos verziót szereted, akkor ezt a gluténmentes, laktózmentes, az edzéscélokat támogató süteményt is szeretni fogod.
A recept: gluténmentes, laktózmentes, finomított cukormentes.
Hozzávalók (kis adaghoz):
– 200g laktózmentes cottage cheese – 60g laktózmentes natúr joghurt – 60g méz (vagy más édesítő) – 2 tojás – 20g zabpehelyliszt – 1ek citromlé – 1kk vaníliaaroma – kis csipet só
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
Minden hozzávalót magasfalú edénybe teszek és alaposan összeturmixolok.
Egy jénia tálat sütőpapírral bélelek és ebben öntöm bele a keveréket.
A sajttortát 200 fokra előmelegített sütőben sütöm, ekkora mennyiségnél körülbelül 45 percig.
Az idő leteltével hagyom, hogy teljesen lehűljön, majd hűtőbe helyezem minimum 2 órára.