A videóban megmutatom (barátnőm, Dorka segítségével), hogy hogyan készítjük el a gesztenyés krémest kétféleképpen. Először Dorka bemutatja, hogy hogyan készítheted el a hagyományos gesztenyés krémest, majd megmutatom, hogy varázsoltam a receptet egészségesebbé. Itt megtalálod az egészséges gesztenyés krémes receptjét, itt meg a hagyományos gesztenyés krémesét.
A recept: gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes és finomított cukormentes.
Hozzávalók (kis adaghoz, érdemes duplázni):
Alap:
– 80g kekszmorzsa:
– 10g kókuszolaj
– 200g gesztenye
– rumaroma
– 40g méz
Középső réteg:
Pudinghoz:
– 30g zabpehely
– 10g kukoricakeményítő
– 300ml rizstej
– 20g kókuszolaj
– csipet só
– csipet őrölt kurkuma (szín miatt)
– 2 ek méz (kb. 50g)
– 1 ek vaníliaaroma
+ 200g zsíros kókusztej
Felső réteg:
– 400 ml laktózmentes habtejszín (használhatsz más, vegán alternatívát)
– 1 ek méz
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
Kekszmorzsa elkészítése (amiből majd 80g-ot kell használnom):
Alsó réteg:
Középső réteg:
Felső réteg:
A tetejére 85%-os étcsokoládét reszelek, majd a tálat lefóliázom és pár órára hűtőbe teszem, hogy minden szépen összeálljon.
+ megjegyzés: ha vegán verziót szeretnél, a mézet nyugodtan cseréld ki és laktózmentes tejszínhab helyett használj valamilyen vegán alternatívát, illetve ha szépen akarod tálalni, akkor vagy külön pohár desszertekként készítsd el vagy tegyél a tejszínhabhoz habfixlót.