ZsomBisztró

Egyszerű házi granola

A videóban megmutatom, hogy hogyan szoktam granolát készíteni és elmondom, hogy hogyan tudod a receptet ízlésedhez, személyes igényedhez alakítani. Azért jó dolog a granola, mert azon túl, hogy egészséges, finom, tápláló és tele van változatos textúrával, nagyon egyszerű nagy mennyiségben elkészíteni, ami azt jelenti, hogy ha egyszer rászánsz 10 percnyi aktív munkát, utána hetekig évezheted a munkád gyümölcsét.

A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.

Hozzávalók (1 sütőtepsihez):

– 3 bögre egész szemű zabpehely
– 1 bögre diófélék, magvak (nálam dió és tökmag)
– 1 bögre aszalt gyümölcs (nálam mazsola és aszalt sárgabarack)
– fél marék kókusszirom
– 1tk só
– 1tk fahéj
– 2ek mogyoróvaj (vagy más magvaj)
– 5ek méz (vagy juharszirup/agávé szirup)
– 5ek extraszűz olívaolaj (vagy kókuszolaj)

Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):

  •  Minden hozzávalót egy nagy keverőtálba mérek, majd az egészet alaposan elkeverem.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire teszem a granolát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm (félidőnél érdemes egy fakanállal átkeverni, hogy mindenhol egyenletesen süljön).
(Én általában ezekkel a hozzávalókkal és mennyiségekkel dolgozom, de ez egy rugalmas recept, bátran alakítsd ízlésed szerint. A videóban mondok javaslatokat, amikkel érdemes lehet kísérletezni.)