Első hivatalos videómban megmutatom, hogy hogyan tudsz otthon hummuszt készíteni, ami finomabb és egészségesebb, mint a bolti.
Hozzávalók (kis adaghoz, érdemes duplázni):
– 200-250g főtt csicseriborsó – 3-4 evőkanál tahini (más néven szezámpaszta, azaz 100%-ban alaposan krémesre darált szezámmagból áll) – fél citrom leve – só ízlés szerint – 1-2 gerezd fokhagyma – víz, attól függően, hogy mennyire sűrűnek szeretnéd a végeredményt – fűszerek, vagy egyéb ízesítés (népszeű a kömény, sült paprika, chili, curry…) – olívaolaj (opcionális, de érdemes egy keveset tenni bele)
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
A hozzávalókat darálóba teszem és krémesre darálom. (A vizet érdemes aprólékosan hozzáadagolni, hogy jobban figyelni tudjuk a textúra változását.