ZsomBisztró

Egyszerű hummusz

Első hivatalos videómban megmutatom, hogy hogyan tudsz otthon hummuszt készíteni, ami finomabb és egészségesebb, mint a bolti.

Hozzávalók (kis adaghoz, érdemes duplázni):

– 200-250g főtt csicseriborsó
– 3-4 evőkanál tahini (más néven szezámpaszta, azaz 100%-ban alaposan krémesre darált szezámmagból áll)
– fél citrom leve
– só ízlés szerint
– 1-2 gerezd fokhagyma
– víz, attól függően, hogy mennyire sűrűnek szeretnéd a végeredményt
– fűszerek, vagy egyéb ízesítés (népszeű a kömény, sült paprika, chili, curry…)
– olívaolaj (opcionális, de érdemes egy keveset tenni bele)

Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):

  • A hozzávalókat darálóba teszem és krémesre darálom. (A vizet érdemes aprólékosan hozzáadagolni, hogy jobban figyelni tudjuk a textúra változását.