ZsomBisztró

Egészséges gluténmentes kakaós csiga

A videóban megmutatom, hogy hogyan készítek egészséges kakaós csigát, ami gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, nem tartalmaz finomítottcukrot és ha más édesítőt használsz, akkor vegán is. Érdemes kipróbálni, mert a recept elkészítése egyszerű, az eredmény pedig nagyon finom.

A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.

Hozzávalók (12 csigához):

Tészta:

  • 60g mandulaliszt
  • 100g rizsliszt
  • 100g zabpehelyliszt
  • 160g víz
  • 2ek őrölt lenmag
  • 1ek útifűmaghéj
  • 4ek olívaolaj
  • 70g méz
  • csipet só
  • 1kk sütőpor

Töltelék:

  • 40g holland kakaó por
  • 100g méz
  • 16g olívaolaj

Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):

  •  Első lépésként kimérem a vizet és beleteszem az útifűmaghéjat és az őrölt lenmagot, majd ezeket alaposan elkeverem és a keveréket 5 percig állni hagyom.
  • Keverőtálba mérem a száraz alapanyagokat (lisztek, só, sütőpor), ezeket elkeverem, majd hozzá adom a mézet, az olívaolajat és a lenmagos keveréket, majd kanál segítségével összegyúrom a tésztát.
  • A tésztát 10 percre hűtőbe helyezem és ez alatt az idő alatt elkészítem a tölteléket.
  • A töltelékhez először a kakaó port összekeverem a mézzel (szépen, lassan, mert nehezen keveredik) majd miután sűrű krém állagot kaptam, hozzá adom az olívaolajat is és ezzel is elkeverem.
  • A tésztát szilikon lapon (frissentartó fólia is megfelel), körülbelül 4mm vastagságú 25*25cm nagyságú négyszetre nyújtom.
  • Megkenem a tésztát a kakaós krémmel, majd a szilikon lap segítségével feltekerem.
  • Kés segítségével 12 egyenlő csigára vágom a tekercset (érdemes a vágások között nedves papírral megtörölni a kést), majd azokat sütőpapírral leterített tepsire teszem.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm őket.