Az “Utam a kovászos kenyérhez” című kis videósorozatom harmadik és egyben utolsó részében végre elkészítem életem első kovászos kenyerét. A videóban megmutatom lépésről lépésre, hogy mit és miért csináltam, és hogy hogyan jutottam el az első kovászos kenyeremhez. Az első epizódban arról beszéltünk, hogy mi a kovászos kenyér és miért jó, illetve az anyakovász elkészítését is megmutattam. A második epizódban ellátogattam egy kovászos kenyereket készítő kézműves pékségbe. Itt a harmadikban végre kovászos kenyeret sütünk. Remélem a sorozat adott némi motivációt, hogy Te is megpróbálkozz a kovászolással!
Hozzávalók:
– 225g aktív kovász (25g anyakovász + 100g rozsliszt + 100g víz)
– 735g víz
– 20g só
– 200g teljes kiőrlésű búzaliszt
– 800g finom búzaliszt
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
Első nap:
Második nap:
Harmadik nap: