A videóban megmutatom, hogy hogyan készítek egészségesebb „lángost”. A lángos tésztája gluténmentes, tejmentes és a sütéséhez jóval kevesebb olajat használok. Érdemes kipróbálnod a receptet, ha szeretnél részesülni valamelyest a lángos élményből és szívesen teszed ezt egészségesebb, netán mentes verzióval.
A lángostészta: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes).
Hozzávalók (8 „mini” lángoshoz):
– 150g rizsliszt
– 50g zabpehelyliszt
– 250g főtt burgonya
– 15g keményítő
– 2 tojás
– 1ek olívaolaj
– 1ek lenmag
– 1ek útifűmaghéj
– 1-2 gerezd fokhagyma (feldarabolva/összenyomva)
– 100g víz
– 1kk só
– 1 csomag sütőpor
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):