A videóban az IKEA híres almondy mandulatortáját készítem el, csak egészségesebben. A receptem nem tartalmaz finomított cukrot, teljesen gluténmentes és pici módosítással teljesen vegán is. Ha kíváncsi voltál, hogy lehetséges-e egészségesebben elkészíteni ezt a desszertet, a válaszom: Igen! Jó étvágyat!
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentes, finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.
Hozzávalók:
Tészta:
– 200g darált mandula (mandulaliszt)
– 80g zabpehelyliszt
– 1ek őrölt lenmag
– 1ek kukoricakeményítő
– 1 csomag sütőpor
– csipet só
– 120g aquafaba (csicseriborsó konzerv leve)
– 1ek citromlé
– 100g méz
Krém:
– 360g mandulatej (nálam rizstej, de bármilyet használhatsz)
– 40g kukoricakeményítő
– 60g méz
– 1-2kk vaníliaaroma
– 90g kókuszolaj (én ebből 60g-ot laktózmentes vajjal helyettesítek, mert vajjal finomabb, de vegán verzióért használj csak kókuszolajat)
– 180g kókusztej (zsíros, szeparálódott része)
Pirított szeletelt mandula a tetejére.
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
Piskóta:
Krém:
Összeállítás:
+ megjegyzés: Nem használom fel az összes krémet és a piskótákkal meg nagyon óvatosan bánok, mert könnyen eltörhetnek. A videóban láthatod, hogy hogyan állítom össze a tortát.