ZsomBisztró

egészséges, mentes kókuszgolyó

A videóban megmutatom, hogy hogyan készítek a legtöbb fő allergéntől mentes kókuszgolyót, ami, hogy ha más édesítőt használsz, mint én, még vegán is. Úgy alakítottam ki a receptet, hogy ez az alternatíva, mind kinézetében, állagában és ízében is a lehető legjobban hasonlítson a hagyományos változatára. Mindenképpen javaslom, hogy próbáld ki, mert nekem nagyon bejött!

A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.

Hozzávalók (kis adaghoz, érdemes duplázni):

– 100g zabpehelyliszt (gluténmentes, ha fontos, hogy az legyen)
– 30g holland kakaópor
– 50g méz (juharszirupot használj, ha fontos, hogy vegán legyen)
– 60g (60ml) forró víz
– 40g magvaj (én mogyoróvajat használok)
– 8 szem datolya
– 1 kisebb, érett banán (80-90g)
– 1 kk instant kávé
– csipet só
– rum aroma (ízlés szerint)
– kókuszreszelék

Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):

  •  Forró vízbe áztatom a datolyát pár percig.
  • Hozzáadom a vízhez és a datolyához a banánt, mogyoróvajat, rum aromát, kávét és a mézet majd a keveréket alaposan leturmixolom.
  • Összekeverem a zabpehelylisztet, a kakaóport és a sót majd ráöntöm a száraz alapanyagokra az elkészült turmixot.
  • Mindent alaposan összekeverek, majd a masszát 20 percig állni hagyom a hűtőben.
  • Enyhén nedves kézzel megformázom a golyókat, majd kókuszreszelékbe forgatom őket.