A videóban megmutatom, hogy hogyan készítek a legtöbb fő allergéntől mentes kókuszgolyót, ami, hogy ha más édesítőt használsz, mint én, még vegán is. Úgy alakítottam ki a receptet, hogy ez az alternatíva, mind kinézetében, állagában és ízében is a lehető legjobban hasonlítson a hagyományos változatára. Mindenképpen javaslom, hogy próbáld ki, mert nekem nagyon bejött!
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.
Hozzávalók (kis adaghoz, érdemes duplázni):
– 100g zabpehelyliszt (gluténmentes, ha fontos, hogy az legyen) – 30g holland kakaópor – 50g méz (juharszirupot használj, ha fontos, hogy vegán legyen) – 60g (60ml) forró víz – 40g magvaj (én mogyoróvajat használok) – 8 szem datolya – 1 kisebb, érett banán (80-90g) – 1 kk instant kávé – csipet só – rum aroma (ízlés szerint) – kókuszreszelék
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
Forró vízbe áztatom a datolyát pár percig.
Hozzáadom a vízhez és a datolyához a banánt, mogyoróvajat, rum aromát, kávét és a mézet majd a keveréket alaposan leturmixolom.
Összekeverem a zabpehelylisztet, a kakaóport és a sót majd ráöntöm a száraz alapanyagokra az elkészült turmixot.
Mindent alaposan összekeverek, majd a masszát 20 percig állni hagyom a hűtőben.
Enyhén nedves kézzel megformázom a golyókat, majd kókuszreszelékbe forgatom őket.