A videóban egy esküvői felkérésre készítek egy olyan mindenmentes tortát, ami nem tartalmaz finomított cukrot, illetve édesítő alternatívát sem, tehát édességét kizárólag a benne lévő gyümölcsöknek köszönheti. Ami az ízvilágot illeti, a banános-kókuszos-csokis ízekre esett a választásom, mert tapasztalataim szerint ezeket sokan nagyon szeretik. Úgy alakítottam ki a receptet, hogy az elkészítése nagyon egyszerű, könnyen leutánozható legyen és még sütőt se kelljen használni. Javaslom, hogy készítsd el, mert rendkívül finom és még nem is egészségtelen.
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentes, finomított cukormentes és vegán is.
Hozzávalók:
Első réteg (alap):
– 280g mag (nálam fele mandula, fele kesudió)
– 18db kimagozott datolya
– 15g holland kakaópor
– 50g kókuszolaj
– csipet só
Második réteg (sűrűbb krém):
– 300g mandulaliszt
– 35g holland kakaópor
– 250g forró víz
– 25db kimagozott datolya
– 5db közepes méretű érett banán
– 100g magvaj (nálam tahini)
– 100g kókuszolaj
– kevés vanília/vaníliaaroma
– csipet só
Harmadik réteg:
– banánkarikák (nálam három közepes banán)
Negyedik réteg (lazább krém):
– 500g zsíros kókusztej
– 180g kesudió beáztatva
– 2,5db közepes méretű érett banán
– 25db kimagozott datolya
– 25g holland kakaópor
– 80g kókuszolaj
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
Első réteg:
Második réteg:
Harmadik réteg:
Negyedik réteg:
Díszítés, tálalás: