A videóban megmutatom, hogy hogyan készítem el a muffint kétféleképpen. Először megmutatom, hogy hogyan készíthetsz el egy könnyen személyre szabható hagyományos muffint, majd megmutatom, hogy varázsoltam a receptet egészségesebbé. Itt megtalálod az egészséges muffin receptet, a videó leírásában meg a hagyományosat.
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentes, finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.
Hozzávalók:
Kb. 12 muffinhoz:
– 160g gluténmentes zabpehelyliszt
– csipet só
– 1 kk sütőpor
– 2 lentojás (1 lentojás = 1 ek őrölt lenmag + 3 ek víz)
– 1 banán (100g)
– 100g méz
– 40g kókuszolaj
– 20g olívaolaj
– 120g zsíros kókusztej
– belevaló töltelék (ez esetben 100g étcsokoládé és muffinonként 3 meggy)
Tetejére:
– kókuszkrém (300g kókusztej zsíros része + 50g méz + kevés vanília aroma)
– meggy
– csokireszelék (nálam 85%-os étcsokoládé)
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):