ZsomBisztró

Sós zabkása - próbáltad már?

A videóban szeretnék mutatni egy sós zabkása változatot. Úgy alakítottam ki a receptet, hogy a kása finom legyen, ne legyen híján az értékes tápanyagoknak és vitaminoknak, valamint gyorsan el is tudd készíteni, hogy a kényelmi faktor megmaradjon.

Hozzávalók (egy adaghoz):

– 60g egész (nagy) szemű zabpehely
– 240g víz
– csipet só
– bors
– 1 kis gerezd fokhagyma
– ¼ vöröshagyma
– 1ek olívaolaj
– 1 tojás

Tetejére:
– maroknyi bébispenót
– csíra (nálam brokkoli)
– paradicsom
– lágytojás vagy tükörtojás

Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):

  • Olívaolajon megpirítom a felaprított hagymát is fokhagymát.
  • Körülbelül 3 perc után hozzá teszem a zabpelyhet és azt is picit megpirítom.
  • Hozzáadom a vizet és a kását 5 perc alatt készre főzöm.
  • Az idő leteltével hozzáadok egy tojást és alaposan elkeverem benne.
  • Sóval és borssal ízesítem, majd feltétekkel díszítem.