A videóban megmutatom, hogy hogyan szeretem elkészíteni a klasszikus sült kacsacomb, párolt lilakáposzta és burgonyapüré egy fokkal egészségesebb és alacsonyabb kalóriás verzióját. A videóban megmutatom, hogy hogyan készítek nagyon egyszerűen belül omlós, kívül ropogós kacsát, illetve azt is megmutatom, hogy hogyan készítettem a saját laktofermentált lilakáposztámból párolt káposztát, vegül, hogy hogyan készítek burgonyapüré helyett karfiolpürét, ami nagyon finom és egészséges is, meg persze jóval kevesebb kalóriát is tartalmaz.
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes).
Hozzávalók:
Kacsacomb
Párolt lilakáposzta:
– 1 db lilahagyma (én két kicsit használtam)
– 1 tk őrölt fűszerkömény
– 1 tk almaecet
– só ízlés szerint
– 1 ek méz (vagy más édesítő)
– kevés olaj / zsír
Karfiolpüré:
– 1 fej karfiol
– 1 db közepes burgonya
– só ízlés szerint
– kevés őrölt fehérbors ízlés szerint
– 1-2 gerezd fokhagyma
– 1 csipet kurkuma a szín kedvéért (opcionális)
– 1ek olívaolaj (opcionális, de finomabb lesz)
Egyszerű, finom kacsacomb:
Párolt lilakáposzta:
Karfiolpüré: