ZsomBisztró

Egyszerű, Egészségesebb tejberizs

A videóban megmutatom, hogy hogyan készítek egyszerű, egészségesebb tejberizst. Először egy különlegesebb tejberizs receptet mutatok, majd elmondom azt is, hogy én milyen formula alapján szoktam bármilyen tejberizst elkészíteni, amit aztán kedvemre személyre tudok szabni.

A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.

Hozzávalók (2 adaghoz):

Alaprecept:

– 125g kerekszemű rizs
– 500-550g tej (bármilyen)
– 1 csipet só
– 1ek méz (vagy más édesítő)

Kókusztejes-fahéjas-ananászos változat:

– 125g kerekszemű rizs
– 250g zsíros kókusztej
– 300g tej (én rizstejet használtam)
– 1 csipet só
– 1ek méz
– 1kk fahéj
– tetejére: kókuszreszelék + felkockázott ananász

Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):

  • A rizst, a tejeket és a sót lábasba teszem és elkezdem felforralni magas lángon.
  • Miután felforrt, alacsonyra veszem a hőmérsékletet és lefedem. A tejberizst körülbelül 5 percenként megkeverem és 30 perc alatt készre főzöm.
  • Miután picit lehűlt, akkor teszem hozzá a mézet (vegán verzióért nyugodtan használj más édesítőt), hogy ne rontsa el a hirtelen olvadással az állagot.
  • Fűszerekkel és különböző magvakkal, diókkal, gyümölcsökkel és lekvárokkal lehet díszíteni és fogyasztani.

Jó étvágyat! 🙂