ZsomBisztró

Vegán bolognai szósz (vöröslencsével)

A videóban megmutatom a kedvenc bolognai szószom vegán verzióját! Mivel vöröslencsét használok a hús helyett, ezért gond egy szál se, hiszen a vöröslencse 100 grammjában 24-25 gramm fehérje található.

A recept: vegán.

Hozzávalók:

– 1 db hagyma
– 1 répa
– 2 zellerszár
– olívaolaj (3ek kb.)
– 1-2 gerezd fokhagyma
– 200-300g vöröslencse
– Paradicsomkonzerv
– Fűszerek (oregánó, bazsalikom, kakukkfű)
– 1-2 babérlevél
– Vörösbor (opcionális)
– Ízesítéshez só, bors

Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):

  •  Apróra darabolom a hagymát, répát és a zellerszárakat, valamint a fokhagymát, majd olívaolajon elkezdem őket közepes lángon pirítani, fonnyasztani egy megfelelő méretű lábasban (kb. 10 percig).
  • Hozzáadom a vöröslencsét, a paradicsomkonzervet, a fűszereket és a babérleveleket, majd vörösborral (vagy vízzel) felöntöm.
  • 20-30 percig fedő alatt főzöm, majd a végén sózom, borsozom.