A videóban a saját fánkról szedett, házi cseresznyéből készítek egy nagyon finom cseresznyés piskótát, ami vegán, gluténmentes, sőt még finomított cukormentes is.
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentes, finomított cukormentes és vegán is.
Hozzávalók:
– 300g gluténemntes liszt – 200-250ml növényi tej – 5 ek kókuszolaj – Édesítő (nálam stevia és eritrit keveréke, ami körülbelül 150-200g cukornak felel meg) – fél-1citrom leve – 1 csipet só – 2 tk sütőpor (1 csomag) – 60 g cseresznye
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
Keverőtálba teszem az olvasztott kókuszolajat, a növényi tejet, a citrom levét, a sót, a sütőport és az édesítőt, amiből itt én stevia és eritrit keverékét használom (régi recept, ma már kb. kizárólag mézzel édesítek mindent).
Elkezdem botmixerrel keverni és adagonként hozzáturmixolom a lisztet (alaplisztekből is dolgozhattok, ma már szintén semmilyen lisztkeveréket nem használok).
A sütőedényt kikenem kis olajjal, majd beleöntöm a tésztát.
Elhelyezem benne a cseresznyéket és megy is a 180 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 25 percre (fogpiszkáló tesztet érdemes végezni).