ZsomBisztró

Vegán Cseresznyés piskóta (gluténmentes)

A videóban a saját fánkról szedett, házi cseresznyéből készítek egy nagyon finom cseresznyés piskótát, ami vegán, gluténmentes, sőt még finomított cukormentes is.

A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentesfinomított cukormentes és vegán is.

Hozzávalók:

– 300g gluténemntes liszt
– 200-250ml növényi tej
– 5 ek kókuszolaj
– Édesítő (nálam stevia és eritrit keveréke, ami körülbelül 150-200g cukornak felel meg)
– fél-1citrom leve
– 1 csipet só
– 2 tk sütőpor (1 csomag)
– 60 g cseresznye

Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):

  •  Keverőtálba teszem az olvasztott kókuszolajat, a növényi tejet, a citrom levét, a sót, a sütőport és az édesítőt, amiből itt én stevia és eritrit keverékét használom (régi recept, ma már kb. kizárólag mézzel édesítek mindent).
  • Elkezdem botmixerrel keverni és adagonként hozzáturmixolom a lisztet (alaplisztekből is dolgozhattok, ma már szintén semmilyen lisztkeveréket nem használok).
  •  A sütőedényt kikenem kis olajjal, majd beleöntöm a tésztát.
  • Elhelyezem benne a cseresznyéket és megy is a 180 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 25 percre (fogpiszkáló tesztet érdemes végezni).