ZsomBisztró

Egészségesebb répatorta (vegán, gluténmentes)

A videóban megmutatom, hogy hogyan készítek egyszerűen, egészséges vegán répatortát, ami nem tartalmaz finomított cukrot és gluténmentes is!

A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentes, finomított cukormentes és vegán is (kivéve, ha mézet használsz édesítőnek).

Hozzávalók:

– 150g zabpehelyliszt (gluténmentes, ha számít)
– 90g finomőrlésű zabpehely (gluténmentes, ha számít)
– 200g lereszelt répa
– 1 banán pépesítve
– 100g kókuszolaj
– 2tk fahéj
– 1,5tk sütőpor
– 1 csipet só
– bármiféle édesítő (a videóban stevia és eritrit keverékét használtam, de a mézzel a kedvencem, csak akkor kevesebb folyadék kell bele)
– némi víz

Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):

  •  Egy keverőtálban összekeverem a száraz alapanyagokat (liszt, fahéj, só, sütőpor, édesítő).
  • Egy másik, nagyobb keverőtálban egy villa segítségével lepépesítem a banánt, majd hozzáadom a kókuszolajat, kevés vizet, és a lereszelt répát, majd ezeket is elkeverem.
  • Hozzáadom a nedves összetevőkhöz a szárazakat és alaposan elkeverem a tésztát.
  • Miután homogén, hozzáadom a zabpelyhet is, ami kis extra tartást, textúrát fog a répatortánknak adni.
  • Kókuszolajjal kikent edényben szétoszlatom a tésztát (sütőpapír is mehet alá, de nem szükséges).
  • 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35 percig sütöm.