A videóban megmutatom, hogy hogyan készítek egyszerűen, egészséges vegán répatortát, ami nem tartalmaz finomított cukrot és gluténmentes is!
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentes, finomított cukormentes és vegán is (kivéve, ha mézet használsz édesítőnek).
Hozzávalók:
– 150g zabpehelyliszt (gluténmentes, ha számít) – 90g finomőrlésű zabpehely (gluténmentes, ha számít) – 200g lereszelt répa – 1 banán pépesítve – 100g kókuszolaj – 2tk fahéj – 1,5tk sütőpor – 1 csipet só – bármiféle édesítő (a videóban stevia és eritrit keverékét használtam, de a mézzel a kedvencem, csak akkor kevesebb folyadék kell bele) – némi víz
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
Egy keverőtálban összekeverem a száraz alapanyagokat (liszt, fahéj, só, sütőpor, édesítő).
Egy másik, nagyobb keverőtálban egy villa segítségével lepépesítem a banánt, majd hozzáadom a kókuszolajat, kevés vizet, és a lereszelt répát, majd ezeket is elkeverem.
Hozzáadom a nedves összetevőkhöz a szárazakat és alaposan elkeverem a tésztát.
Miután homogén, hozzáadom a zabpelyhet is, ami kis extra tartást, textúrát fog a répatortánknak adni.
Kókuszolajjal kikent edényben szétoszlatom a tésztát (sütőpapír is mehet alá, de nem szükséges).
180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35 percig sütöm.