ZsomBisztró

Zabkása alapok (kedvenc verzióim a videóban)

Sokszor látom a boltokban, hogy még mindig nagyon sokan veszik az egészségesnek hirdetett instant zabkásákat, holott közel sem azok, az ízük sem az igazi és sokszor nem is túl olcsóak. A videóban egy kicsit a zabkásáról fogok beszélni. Megnézzük a különböző feldolgozású zabokat, hogy milyen folyadékot érdemes használni, illetve, hogy hogyan tudjuk a legjobb állagúra és legfinomabbra, illetve jóval táplálóbbra és egészségesebbre elkészíteni a zabkását.

A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.

Hozzávalók:

– egy egység zabpehely (gluténmentes, ha számít)
– 2,5-3 egység víz (vagy bármilyen növényi vagy nem növényi tej)
– csipet só

Ezeken kívül már csak édesítő és ízesítők, valamint különböző roppanós elemek, gyümölcsök, magvajak, fűszerek kerülnek bele (a zabkásás videóban megmutatom a kedvenc variációimat)

Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):

  • Én 1 egység zabpehelyhez teszek 3 egység folyadékot (nálam víz) és egy csipet sót, majd főzőlapon felforralom és folyamatos kevergetés mellett még 1-2 percig (ha finomszemű zabpehely) vagy 5-10 percig (ha nagyszemű zabpehely) főzöm.
(Az egységek nem súlyban, hanem térfogatban értendők, tehát egy bögre zabpehelyhez három bögre folyadékot teszek)