ZsomBisztró

Egészséges mentes brownie sütés nélkül (raw)

A videóban az egyik kedvenc édességemet fogom elkészíteni, méghozzá a brownie-t, de nem akárhogy, hanem finomított cukormentes, laktózmentes és gluténmentes verzióban, sőt, ha 1 hozzávalót kicseréltek, akkor még vegán is lesz. Na, de ha még ez sem lenne elég, akkor további jó hírem, hogy ezt meg sem kell sütni, és csupán 10 perc alatt megvagytok vele. A hagyományos brownie-nak minden ismertetőjét hordozza, nagyon csokis, rágós, ragadós, igazi finomság.

A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentesfinomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.

Hozzávalók:

Alap:
– 6ek kakaópor
– 150 gramm diófélék (mandula, kesudió, dió…)
– 15-20 db kimagozott friss datolya (kb. 200 gramm)
– 1 csipet só

Bevonó:
– 2ek kókuszolaj
– 2ek kakaópor
– édesítő (méz, juharszirup, agávé szirup…)
– vanília aroma

Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):

  •  Egy darálóban először ledarálom a dióféléket és magvakat, majd hozzáadom a kakaóport és a sót és ezzekkel is elkeverem.
  • Beleteszem a darálóba a datolyákat és addig darálom, amíg megfelelően homogén állagot nem kaptam (néha érdemes megállni és kanállal lekaparni a daráló szélét).
  • A bevonóhoz megolvasztom a kókuszolajat, majd összekeverem a többi összetevővel.
  • Az alapot tálba nyomkodom, majd a tetejébe (ha szeretnénk roppanós elemet) különböző magvakat szúrkodok, végül az egészet leöntöm a bevonóval, amit szépen elegyengetek.
  • Beteszem a hűtőbe és hagyom, hogy megdermedjen.
  • A kedvencem csak magában csócsálni, de lehet akár egészséges fagyival is tálalni.