Az egyik legszebb dolog az őszben, hogy nagyon sok finom étel ilyenkor kerül szezonba, mint például az alma, szilva, szőlő, sütőtök, stb. Nekem pedig az egyik kedvenc dolgom a szezonális ételekkel főzni, illetve sütni.
Egy igazán egyszerű, finom és egészséges receptet hoztam. A videóban megmutatom, hogy én, hogyan készítek sütőtökös muffint, ami gluténmentes, finomított cukormentes és vegán is.
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentes, finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.
Hozzávalók:
– 120g sütőtökpüré
– 200g zabpehelyliszt
– 2 chiamag “tojás” (2ek chiamag + 5ek víz)
– 100g méz (vagy más édesítő)
– 50g kókuszolaj
– 1tk sütőpor
– 1 csipet só
– 1tk vanília aroma
– 1,5dl (150g) víz vagy valamilyen növényi tej
Őrölt fűszerek:
– 1-2tk fahéj (a soknál már csak a még több jobb)
– 1 kis csipet szerecsendió (nagyon intenzív az íze)
– 1/4tk szegfűszeg
– 1/2tk gyömbér
Opcionális:
– 60g mazsola
– dió vagy mandula
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):