A videóban megmutatom, hogy hogyan készítek mézeskalácsot, de nem akármilyet, mert ez a mézeskalács gluténmentes, tejmentes, tojásmentes és finomított cukrot sem tartalmaz, sőt, majdnem vegán is (csak az édesítőt kell lecserélned a vegán verzióhoz).
A mézeskalács mellett „mindenmentes” bejglit és diós sütit is találsz a receptjeim között.
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentes, finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.
Hozzávalók:
Tészta (kb. 20 db-hoz):
– 50g mandulaliszt
– 40g rizsliszt
– 25g zabpehelyliszt
– 25g kukoricakeményítő (tápiókát is használhatsz)
– 1ek útifűmaghéj
– 1ek őrölt lenmag
– 1kk sütőpor
– őrölt fűszerek ízlés szerint (javaslatom: 3/4kk őrölt fahéj, 1/2kk őrölt gyömbér, 1/4kk őrölt szegfűszeg, késhegynyi őrölt szerecsendió)
– csipet só
– 60g méz
– egy pépesített banán
– 20g kókuszolaj
Tetejére:
olvasztott étcsokoládé
vagy:
egészségesebb máz:
– 20g kókuszolaj
– 40g kókusztejszín (kókusztej zsíros, szeparálódott része)
– 30g méz
– 20g keményítő (kukorica vagy tápióka)
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):