A videóban a fő allergénektől mentes bejglit készítek. Úgy alakítottam ki a bejgli receptjét, hogy az gluténmentes, tejmentes, tojásmentes legyen és finomított cukrot se tartalmazzon. Javaslom, hogy próbáld ki a receptet, mert nemcsak, hogy nagyon finom, de rendkívűl egyszerű és gyors is az elkészítése! A bejgli mellett én mézeskalácsot és diós sütit szeretek karácsonykor készíteni.
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentes, finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.
Hozzávalók:
Tészta:
– 60g mandulaliszt
– 60g rizsliszt
– 30g zabpehelyliszt
– 30g kukoricakeményítő
– 1ek útifűmaghéj
– 1ek őrölt lenmag
– fél csomag sütőpor
– csipet só
– 1ek almaszósz
– 1ek méz (kb. 20g)
– 100g rizstej
Töltelék (mákos):
– 75g darált mák
– 40g almaszósz
– 90g méz
– kevés citromlé + mazsola (opcionális)
Bónusz diós töltelék:
– 120g darált dió
– 50g almaszósz
– 25g baracklekvár
– 60g méz
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
Tészta: