A videóban egy nagyon finom, igazi karácsonyi sütit készítek el, amihez a receptet úgy alakítottam ki, hogy bárki élvezhesse. A receptem a fő allergénektől mentes, és ha más édesítőt használsz, akkor vegán is. Nagyon javaslom, hogy készítsd el, nekem jelenleg ez az egyik kedvenc karácsonyi süteményem! (Ha viszont bejglit vagy mézeskalácsot készítenél, azokhoz is találsz receptet.)
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes), tojásmentes, finomított cukormentes, ha a mézet kicseréled akkor meg vegán is.
Hozzávalók (24-28 sütihez):
Tészta:
– 100g darált dió
– 1 chia “tojás” (1ek chia mag + 2,5ek víz)
– 200g zabpehelyliszt (gluténmentes, ha számít)
– 100g méz (vagy más édesítő)
– fél narancs leve
– kevés reszelt narancshéj az intenzívebb ízekért
– 1 tk fahéj
– 1 tk gyömbér
– 1/4 tk szerecsendió
– 1/4 tk szegfűszeg
– 1 csipet só
Tetejére:
– 30g kakaópor
– 50g kókuszolaj
– 40g méz
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):