A videóban visszatérek a kovászos kenyérhez és megmutatom, hogy hosszas kísérletezések után, hogyan és milyen gluténmentes kovászos kenyeret sikerült csinálnom. Azért szeretem ezt a receptet, mert nagyon egyszerű, viszonylag olcsó és könnyen beszerezhető hozzávalókkal készült és, mert nagyon finom kenyeret eredményez. Javaslom, hogy készítsd el!
Ha nem fontos, hogy a kovászos kenyered gluténmentes legyen, akkor az első kovászos kenyerem receptjét is megtalálod. (A zabkovászom úgy készítettem, mint az eredeti anyakovászomat, csak gluténmentes bio zablisztet (amit magamnak őröltem kávédarálóban) használtam.
A recept: gluténmentes.
Hozzávalók:
– 330g langyos víz
– 110g zabkovász (gluténmentes)
– 100g zabliszt (gluténmentes)
– 100g köles liszt
– 100g hajdina liszt
– 2 ek útifűmaghéj
– 2 ek őrölt lenmag
– 1 kk méz
– 1,5 kk só
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):