A videóban megmutatom, hogy hogyan készítem el a Bélflóra Barát Burgerem. Azért kapta ezt a fantázianevet, mert a receptet úgy alakítottam ki, hogy az elkészült hamburger egészségesebb, könyebben emészthető és megfelelő, bélflóra tápláló probiotikus-prebiotikus ételforrás legyen. Lesz itt minden: egyszerű kovászos buci, laktofermentált zöldségek, házi ketchup stb. Javaslom, hogy próbáld ki, készítsd el, mert nem csak finom, de még jót is tesz neked! (Ha gluténmentes bucit szeretnél, akkor ahhoz is van receptem.)
Hozzávalók:
Kovászos hamburger zsemle (6db):
– 300g liszt
– 60g rétesliszt
– 80g kovász
– 220g víz
– 30g méz
– 7g só
Feltétek (én ezeket teszem rá, de Te nyugodtan kreatívkodj):
– fermentált ketchup + dijoni mustár
– kovászos uborka szeletek
– preferált minőségi húspogácsa (nálam marha)
– érlelt laktózmentes sajt
– paradicsom (sózva)
– salátalevél
– pirított hagyma
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
Kovászos hamburger buci:
A hamburgerhez én 100g-os marhahúspogácsákat formáztam és azokat sütöttem meg, majd érlelt laktózmentes sajtot olvasztottam rájuk. Ezen kívül hamburgerszószt készítettem a fermentált házi ketchupomból és dijoni mustárból, valamint kovászos uborka szeleteket, salátaleveleket, paradicsomot és pirított hagymakarikákat tettem még a burgerbe.