Nem tudom, hogy Te, hogy vagy vele, de én nagyon szeretem a mexikói ételeket. A videóban megmutatom, hogy hogyan készítek egyszerűen vegán burritot gluténmentes tortillával.
A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes) és vegán is.
Hozzávalók (kis adaghoz, érdemes duplázni):
Tortilla:
– 4 egység rizsliszt
– 1 egység keményítő (én kukoricát használtam, de másfajta is megfelel)
– víz
– csipet só
Kukoricás babos töltelék:
– 2 konzerv vörösbab
– 1 konzerv kukorica
– 1 paradicsomkonzerv
– 1 közepes hagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– olívaolaj
– fűszerek (chilli, cayene bors, kömény)
– só, bors ízlés szerint
További töltelékek:
– korriander levelek
– párolt rizs
– avokádó (+só, bors, illetve lime, vagy citrom levével)
Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):
Tortilla:
Paradicsomos kukoricás-babos töltelék: