ZsomBisztró

Vegán burrito gluténmentes tortillával

Nem tudom, hogy Te, hogy vagy vele, de én nagyon szeretem a mexikói ételeket. A videóban megmutatom, hogy hogyan készítek egyszerűen vegán burritot gluténmentes tortillával.

A recept: gluténmentes, tejmentes (laktózmentes) és vegán is.

Hozzávalók (kis adaghoz, érdemes duplázni):

Tortilla:
– 4 egység rizsliszt
– 1 egység keményítő (én kukoricát használtam, de másfajta is megfelel)
– víz
– csipet só

Kukoricás babos töltelék:
– 2 konzerv vörösbab
– 1 konzerv kukorica
– 1 paradicsomkonzerv
– 1 közepes hagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– olívaolaj
– fűszerek (chilli, cayene bors, kömény)
– só, bors ízlés szerint

További töltelékek:
– korriander levelek
– párolt rizs
– avokádó (+só, bors, illetve lime, vagy citrom levével)

Elkészítés (a videóban részletesen bemutatom):

Tortilla:

  • A tortillákhoz összekeverek egy egység keményítőt 4 egység rizsliszttel, hozzáadok egy nagy csipet sót, majd aprólékosan elkezdek hozzá vizet adagolni közben kézi turmixgéppel keverem (annyi víz kell bele, hogy egy hígabb palacsinta tésztára hasonlítson), majd pár percet hagyom a tésztát pihenni.
  • A tortilla lapokat kiolajozott, tapadásmentes serpenyőben sütöm.

Paradicsomos kukoricás-babos töltelék:

  •  Olívaolajon megpirítom a feldarabolt hagymát és fokhagymát.
  • Pár perc után hozzáadom az őrölt fűszereket.
  • Mikor már az odaégés veszélye fenyeget, gyorsan hozzáadom a paradicsomkonzervet és a leragadt részeket felkaparom.
  • Sózom, borsozom, majd hozzáadom a kukoricát és a babot.
  • Némi vízzel felöntöm, majd körülbelül 10 percig még főzöm.
A tortillákba a paradicsomos babon kívül avokádót, friss koriander levelet és párolt rizst teszek.
 
Amióta ezt a receptet kreáltam, azóta két finom tortilla alternatívát is készítettem. Javaslom, hogy próbáld ki a zablepényem és a lenmagos tortillámat is.